'Layla en Majnun' is een prachtig eeuwenoud Arabisch verhaal van de perzische schrijver Nizami over de waanzinnige liefde van de jonge dichter Qays voor Layla. De geschiedenis van Layla en Majnun is een van de meest geliefde in de islamitische wereld, en leeft voort in legendes, vertellingen, gedichten, liederen, en heldendichten van de Kaukasus tot Afrika en van de Atlantische tot de Indische Oceaan.

Twaalf kunstenaars van kunstZ gaan elk vanuit een persoonlijk standpunt aan de slag met dit verhaal. Zij presenteren hun eigen werk in een verrassende assemblage van dans, theater, beeldende kunst en video en laten het publiek verdwalen in de kelders van OC Nova.

CONCEPTEN Ayham Alafshari, Mostafa Benkerroum, Gloria Abena Biney, Midiea Cheraghan, Roxette Chikua, Daniel Djissenou, Meryem Kiliç, Mario Leko, Romeo Lothy, Timur Magomedgadzhiev, Tom Viaene en Somalia Williamson. SPELERS Abdul Reza Aghajeri, Yasir Hazim, Roelie De Jaeger, Mohamed Diakité, Asma El Nasire, Francesca Gea, Sim Heyrman, Tamayo Okano, Saif Salloomi, Ester Van Elewijck en Gwendolin Van JoleCOACHING Duraid Abbas Ghaieb, Tijen Lawton en Greet Vissers VORMGEVING: Steven Brys en Amber De Saeger TECHNIEK Steven Brys en Louai Hashem MUZIEK Alec De Bruyn PRODUCTIE Freija Bosmans STAGE Bess Van Oevelen EINDREGIE Greet Vissers 

Met de steun van Stad Antwerpen, Vlaamse Overheid.
Met de opbrengst van de Warmste Week 2018





Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • voorverkoop: 10 euro
  • -26 jaar: 7 euro
  • kansentarief: 2 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen

Extra

Duur voorstelling:100 min.

Een beperkt aantal tickets is op voorhand te koop via de website.

Is een voorstelling uitverkocht? Geen nood! Op de dag zelf kan je tickets kopen aan de infostand op de festivalsite.